11 Ocak 2014 Cumartesi

ORAN İLİŞKİLENDİRMELERİ 2 / Şehir Gömleği, Kravat ve Mendil



 
Şehir gömleği

Takım elbise gömleklerini gündelik rahat ve spor gömleklerden ayırma adına böyle bir tabir kullanırız. Takım elbiseniz çevrelediği gömleği, izleyenin gözünde odak noktası haline getirir, gözün buradan yüzünüze yönlenebilmesi için, gömlek seçiminiz de ilk dikkat etmeniz gereken, gömlek yakanızın “yüzünüz” ile uyum içinde olmasıdır. Bu uyumu en pratik şekilde sağlamak adına bilmeniz gereken kural yaka formu yüz formu ile bir zıtlık oluşturmalı, ancak ebat olarak da yüz küçüldükçe yakanın ebatları da buna uygun olarak hareket ederek kısıtlanmalıdır.

Kravat

Kravatın genişliğini ceketinizin klapa genişliğinin belirlediğini bir kez daha hatırlatmak isterim. Bununla birlikte kravatın estetik olarak sırrı düğümünün gömlek yakasının oluşturduğu ters “V” ile uyumlu olarak atılmasında yatar. Etkinin artması için düğümün ortasından aşağı doğru uzanan bir kıvrım yaratılmalıdır. Bu aynı zamanda tarzınıza hâkim olduğunuz hissini karşınızdaki ne verir. Oran açısından kravat uzunluğu üstte kalan alt ucun en geniş kısmının pantolon kemerinin üst sınırına denk getirilmesidir.

Cep mendili

1930’lu yılların iyi giyinen erkeklerinin mendilsiz fotoğraflarına rastlamak pek de mümkün değildir. Çoğu erkek için işlevini kaybetmiş gibi görünür ve çekinilirse de, cep mendili gibi basit bir aksesuarı nasıl kullanacağını bilmeyen erkek asla “zarif” sayılamaz. O sadece süsleyici bir aksesuar değildir. Oran konusunda mendilin yarattığı doğal bir etki vardır ve bunu doğru olarak uygulamanın yolu uçlarının düzensiz olarak yukarı doğru bırakılarak kullanılmasıdır. Böylelikle izleyen göze yol gösterici olup yüze yönlendirir ve aynı zamanda da ceket klapasını yankılayıp üst gövde ve göğse genişlik katar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder