30 Ocak 2014 Perşembe

GÖMLEK ÜZERİNDE MONOGRAM KULLANIMI


 
Gizlilik ince zevkin ve zarafetin vazgeçilmezidir. Bu nedenle gömlek üzerinde kullanılacak monogramların kullanımlarında büyük ya da göze görünür şekilde yerleştirilmeleri “kaba” sayılırlar ve görgü yoksunluğuna işaret eder. Kişinin monogramını yaka veya kol ağzında taşıması iş bilmemenin açık bir ifadesidir.
Gömlekte monogramın ince zevki yansıtabilmesi için ismin baş harflerini oluşturacak karakterlerin mümkün olduğu kadar sade ve küçük ölçekli seçilmesi gerekir. Harf yüksekliği ½ cm. aşmamalıdır. Üst kalitede gömleklerde monogramlar elde işlenerek oluşturulur.
Yerleştirilmesi konusunda iki farklı eğilim vardır. İngilizler göğüs cebi üst bordürünün pata yakın köşesini ya da tam ortasını, cebin olmadığı gömleklerde de aynı ölçeklendirmenin beden üzerinde ki konumunu tercih ederler. Kıta Avrupası da ki yaklaşım ise monogramı doğrudan bakış açısının altına indirerek sol gövde üzerine pantolon belinin 10 – 12 cm. üstüne konumlar.
Her ikisi arasında bir şıklık farkı olmamakla beraber ikinci yaklaşım daha incelikli olarak kabul edilir. Monogramın renklendirmesi eğer kişinin tarzının özel bir simgesi haline dönüşmüş kendine has bir renk seçimi yoksa gömlek zemininden bir ton koyu olarak ya da tam tersi zıt bir ton kullanılarak yapılır.
Mor her zaman çok özel bir kişisel tarz anlatımı rengi olmuştur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder